Ohjelmistoarkkitehtuuri - mitä se on?

Ohjelmistojen kehittäminen vaatii huolellista suunnittelua, sillä niiden tulee nykyhetken lisäksi palvella myös yrityksen tarpeita tulevaisuudessa. Tätä suunnittelua kutsutaan ohjelmistoarkkitehtuuriksi. Mistä ohjelmistoarkkitehtuurissa on oikein kyse? Käymme läpi tässä artikkelissa mitä termi tarkoittaa ja miksi se on liiketoiminnan kannalta järkevä investointi

Low-code -ohjelmistokehitys - ketterää sovelluskehitystä

Moderni liiketoimintamaailma kuitenkin kaipaa jatkuvasti nopeampia ja tehokkaampia ratkaisuja liiketoiminnan tueksi ja sen joustavaan kehittämiseen. Näissä tilanteissa esiin astuu low-code ohjelmistokehitys, joka tarjoaa uudenlaisen lähestymistavan sovellusten kehittämiseen.

Sovelluskehitys - Mitä se on ja mitä siihen kuuluu?

Sovelluskehitys, ohjelmistokehitys, mobiilikehitys — rakkaalla lapsella on monta nimeä. Onko kyseessä todellisuudessa yksi ja sama asia? Mitä kaikkea olisi hyvä tietää ymmärtääkseen, mistä sovelluskehitys kokonaisuudessaan muodostuu?

Käytettävyys ohjelmistokehityksessä: Miksi ja miten sitä tutkitaan?

Ohjelmistokehityksessä käytettävyys on keskeinen osa tuotteen tai palvelun menestystä. Käytettävyys ei ole vain ylimääräinen ominaisuus, vaan se vaikuttaa suoraan käyttäjien tyytyväisyyteen, kustannuksiin ja tuotteen menestykseen.

Ohjelmointi ja koodaus

Herättävätkö termit ohjelmointi ja koodaus jotain mielikuvia, mutta et oikein ymmärrä mitä niillä tarkoitetaan? Käymme tässä artikkelissa läpi mitä nämä termit tarkoittavat ja mikä niiden merkitys on nykypäivänä.

Python ja Django - miksi Haltu on valinnut nämä ohjelmointikielikseen?

Tässä artikkelissa keskitymme meille ohjelmistotalona ominaiseen kokonaisuuteen - ohjelmointikieliin. Syvennymme ja avaamme erityisesti ajatusmaailmaamme, että miksi olemme päätyneet hyödyntämään projekteissamme eniten juuri ohjelmointikieli Pythonia sekä Djangoa.

Integraatio - tehosta liiketoimintaasi ja tiedonhallintaa

Oletko kuullut puhuttavan integraatioista ja rajapinnoista, mutta et ymmärrä mitä niillä tarkoitetaan? Tämä artikkeli avaa lyhyesti ja ymmärrettävästi näiden aiheiden merkitystä, hyötyjä ja erilaisia malleja integraatioiden toteuttamiseen.

Digipalvelulaki laajenee verkkokauppoihin ja muihin kuluttajapalveluihin

Digipalvelulaki laajenee koskemaan myös joitakin kuluttajille tarkoitettuja palveluita 28.6.2025 alkaen, osana EU:n esteettömyysdirektiivin täytäntöönpanoa. Keitä tämä muutos koskee ja mitä jatkossa tulee ottaa huomioon?

Julkisen verkkopalvelun kehitys: JHS-90 suositukset

Tässä artikkelissa käydään yleisiä läpi yleisiä suosituksia julkisen verkkopalvelun kehittämiseen Suomidigi-palvelun JHS 90 -suosituksen pohjalta, jotta lukijat saisivat helpommin käsityksen siitä minkälaisia suosituksia on olemassa julkishallinnon verkkopalveluiden kehittämiseen.

Web-kehitys - selainpohjaisen ohjelmistokehityksen osa-alueet

Tässä artikkelissa syvennymme web-kehityksen maailmaan käsittelemällä front end- ja back end -kehityksen keskeisiä eroja.

Miten valita ohjelmistoyritys? Vinkit kumppanin valintaan

Ohjelmistoyrityksiä tarvitaan monenlaisten digitaalisten ratkaisujen suunnittelussa, toteutuksessa sekä ylläpidossa. Tässä artikkelissa syvennymme tekijöihin, jotka kannattaa huomioida ohjelmistoyrityksen valinnassa, jotta tarpeisiin sopivan yrityksen tunnistaminen olisi helpompaa.

Saavutettavuusauditointi - miten Haltu sen tekee?

Saavutettavuusauditointi on olennainen osa digitaalisten palveluiden suunnittelua ja kehittämistä, ja se tarjoaa järjestelmällisen lähestymistavan palveluiden saavutettavuuden arviointiin. Lue lisää saavutettavuusauditoinnista tästä artikkelista.