Käytettävyyden pikamenetelmät: Heuristiikat

Heuristiikat ovat tarkistuslistoja, jotka eivät ole pakollisia vaatimuksia järjestelmälle, jotta järjestelmän käytettävyys olisi hyvä. Heuristiikkoja pitää ajatella ennemminkin peukalosääntöinä. Heuristiikkoja on olemassa erilaisia mutta tämä pikamenetelmä pohjautuu Nielsenin heuristiikkoihin.

Laskentatehon ja datan määrä mahdollistaa tekoälyn todellisen hyödyntämisen

Tekoäly -käsite on ollut olemassa 1960-luvulta saakka. Onko käynnissä hype? Miksi tekoäly on ajankohtaista juuri nyt? Vastavirta-podcastin kuudennessa jaksossa näihin kysymyksiin vastaamaan on saapunut Antti Merilehto.

Käytettävyyden pikamenetelmät: Ad Hoc -testaus

Käytettävyystestit, joihin osallistuu viisi persoonaa vastaavaa käyttäjää on tärkein ja yleisimmin käytetty käyttäjäkeskeisen suunnittelun menetelmä. Ad hoc -testauksessa raportoidaan käytetyn menetelmän lisäksi, mitä toiminnallisuutta tai toiminnallisuuksia testattiin ja minkälainen oli käyttötapaus tai mahdolliset käyttötapaukset.

Yrittäjyys vaatii asennetta, intohimoa ja kykyä ottaa riskejä

Vastavirta podcastin viidennessä jaksossa työelämää vastavirtaan polskitaan Haltun toimitusjohtajan Mikko Sävilahden kanssa. Mikko päätti ryhtyä yrittäjäksi saadessaan tarpeeksi korporaatioiden tehottomasta toiminnasta ja työntekijöiden ideoiden lyttäämisestä.

Käytettävyyden pikamenetelmät: 1-2-3 persoona

Persoona esittää käyttäjäjoukkoa, joka käyttäytyy samalla tavalla tehdessään ostopäätöksiä, käyttäessään erilaisia teknologioita tai tuotteita, ollessaan yhteydessä asiakaspalveluun ja tehdessään elämäntapaan liittyviä valintoja. Persoonia käytetään kun arvioidaan uusia ideoita, suunnitellaan sekä kehitetään järjestelmää ja suunnitellaan ulkoasua sekä olemusta.

Arvot Haltuun fasilitoidusti

Haltulla on aina ollut työ vahvasti arvopohjaista, ihan yrityksen perustamisesta asti. Kasvu on kuitenkin asettanut yritykselle uusia haasteita, kun uusille ja osin vanhoillekaan tekijöille ei suunta ja toiminnan pohja ole täysin välittynyt. Tilanteen selvittyä päätettiin lähteä hakemaan yhdessä suuntaa, tietenkin koko henkilöstön voimin.

Uskallatko mokata?

Tämänkertainen Vastavirta-podcastin jakso käsitteleekin mokaamista ja sitä miksi siitä pitäisi puhua enemmän. Koska kaikki mokaavat, siinä ei pitäisi olla mitään ihmeellistä, mutta siltikin monesti törmää siihen, että mokista ei haluta puhua, niitä halutaan peitellä ja vähätellä.

Käytettävyyden pikamenetelmät: Kysy tyhmiä kysymyksiä

Olemme rajoittuneita ja jumiutuneita näkökantoihimme. Tyhmien kysymyksien avulla yritetään päästä eroon oletuksista, joita kaikilla on ja kyseenalaistaa itsestään selviä asioita. Kun olet tietoinen oletuksistasi ja miten ne vaikuttavat, voit tehdä tietoisen valinnan siitä luotatko oletuksiisi vai haetko uutta tietoa valintasi taustaksi.

Käytettävyyden pikamenetelmät

Pikamenetelmät perustuvat olemassa oleviin menetelmiin mutta ne on tiivistetty mahdollisimman helposti ja nopeasti toteutettaviksi. Näiden menetelmien avulla voidaan löytää ainakin suurimpia käytettävyysongelmia mutta suositeltavaa on aina käyttää myös täysimittaisia menetelmiä. Lue lisää!

Työelämä kaipaa kaiken ikäisiä

Mitä nuoret odottavat työelämältä? Mitä työnantajan tulee huomioida nuoria rekrytoidessaan? Mikä motivoi ja miten johdetaan? Näihin kysymyksiin pohdimme vastauksia Vastavirta-podcastin kolmannessa jaksossa, johon keskustelukaveriksi on saapunut Santtu Suominen.

KIITO - Mobiliisovellus maahanmuuttajien kotoutumisen tueksi

Haltu toteutti KIITO-hankkeelle mobiilisovelluksen, jonka avulla tuetaan tehtäväkohtaisen osaamisen ja työssä tarvittavan kielitaidon kehittymistä. Sovelluksen avulla voidaan tallentaa työpaikkaohjaajien antamia ohjeita. Lue lisää!

Tiedätkö miksi osaamiseen kannattaa investoida?

Vastavirta-podcastin toisessa jaksossa keskustelimme hyvinvoinnista, elämästä ja treenistä hyvinvointivalmentaja Joni Jaakkolan kanssa. Vedin keskustelusta jääneitä asioita nippuun ja kirjoitin niistä blogin. Kirjoituksen hänniltä löydät linkit video- ja äänitiedostoihin.