Heuristiikat ovat tarkistuslistoja, jotka eivät ole pakollisia vaatimuksia järjestelmälle, jotta järjestelmän käytettävyys olisi hyvä. Heuristiikkoja pitää ajatella ennemminkin peukalosääntöinä. Heuristiikkoja on olemassa erilaisia mutta tämä pikamenetelmä pohjautuu Nielsenin heuristiikkoihin.
Laskentatehon ja datan määrä mahdollistaa tekoälyn todellisen hyödyntämisen
Käytettävyyden pikamenetelmät: Ad Hoc -testaus
Käytettävyystestit, joihin osallistuu viisi persoonaa vastaavaa käyttäjää on tärkein ja yleisimmin käytetty käyttäjäkeskeisen suunnittelun menetelmä. Ad hoc -testauksessa raportoidaan käytetyn menetelmän lisäksi, mitä toiminnallisuutta tai toiminnallisuuksia testattiin ja minkälainen oli käyttötapaus tai mahdolliset käyttötapaukset.
Yrittäjyys vaatii asennetta, intohimoa ja kykyä ottaa riskejä
Vastavirta podcastin viidennessä jaksossa työelämää vastavirtaan polskitaan Haltun toimitusjohtajan Mikko Sävilahden kanssa. Mikko päätti ryhtyä yrittäjäksi saadessaan tarpeeksi korporaatioiden tehottomasta toiminnasta ja työntekijöiden ideoiden lyttäämisestä.
Käytettävyyden pikamenetelmät: 1-2-3 persoona
Persoona esittää käyttäjäjoukkoa, joka käyttäytyy samalla tavalla tehdessään ostopäätöksiä, käyttäessään erilaisia teknologioita tai tuotteita, ollessaan yhteydessä asiakaspalveluun ja tehdessään elämäntapaan liittyviä valintoja. Persoonia käytetään kun arvioidaan uusia ideoita, suunnitellaan sekä kehitetään järjestelmää ja suunnitellaan ulkoasua sekä olemusta.
Arvot Haltuun fasilitoidusti
Haltulla on aina ollut työ vahvasti arvopohjaista, ihan yrityksen perustamisesta asti. Kasvu on kuitenkin asettanut yritykselle uusia haasteita, kun uusille ja osin vanhoillekaan tekijöille ei suunta ja toiminnan pohja ole täysin välittynyt. Tilanteen selvittyä päätettiin lähteä hakemaan yhdessä suuntaa, tietenkin koko henkilöstön voimin.
Uskallatko mokata?
Käytettävyyden pikamenetelmät: Kysy tyhmiä kysymyksiä
Olemme rajoittuneita ja jumiutuneita näkökantoihimme. Tyhmien kysymyksien avulla yritetään päästä eroon oletuksista, joita kaikilla on ja kyseenalaistaa itsestään selviä asioita. Kun olet tietoinen oletuksistasi ja miten ne vaikuttavat, voit tehdä tietoisen valinnan siitä luotatko oletuksiisi vai haetko uutta tietoa valintasi taustaksi.