Ohjelmistokehitys

Ohjelmointi ja koodaus

Herättävätkö termit ohjelmointi ja koodaus jotain mielikuvia, mutta et oikein ymmärrä mitä niillä tarkoitetaan? Käymme tässä artikkelissa läpi mitä nämä termit tarkoittavat ja mikä niiden merkitys on nykypäivänä.

Python ja Django - miksi Haltu on valinnut nämä ohjelmointikielikseen?

Tässä artikkelissa keskitymme meille ohjelmistotalona ominaiseen kokonaisuuteen - ohjelmointikieliin. Syvennymme ja avaamme erityisesti ajatusmaailmaamme, että miksi olemme päätyneet hyödyntämään projekteissamme eniten juuri ohjelmointikieli Pythonia sekä Djangoa.

Integraatio - tehosta liiketoimintaasi ja tiedonhallintaa

Oletko kuullut puhuttavan integraatioista ja rajapinnoista, mutta et ymmärrä mitä niillä tarkoitetaan? Tämä artikkeli avaa lyhyesti ja ymmärrettävästi näiden aiheiden merkitystä, hyötyjä ja erilaisia malleja integraatioiden toteuttamiseen.

Julkisen verkkopalvelun kehitys: JHS-90 suositukset

Tässä artikkelissa käydään yleisiä läpi yleisiä suosituksia julkisen verkkopalvelun kehittämiseen Suomidigi-palvelun JHS 90 -suosituksen pohjalta, jotta lukijat saisivat helpommin käsityksen siitä minkälaisia suosituksia on olemassa julkishallinnon verkkopalveluiden kehittämiseen.

Web-kehitys - selainpohjaisen ohjelmistokehityksen osa-alueet

Tässä artikkelissa syvennymme web-kehityksen maailmaan käsittelemällä front end- ja back end -kehityksen keskeisiä eroja.

Miten valita ohjelmistoyritys? Vinkit kumppanin valintaan

Ohjelmistoyrityksiä tarvitaan monenlaisten digitaalisten ratkaisujen suunnittelussa, toteutuksessa sekä ylläpidossa. Tässä artikkelissa syvennymme tekijöihin, jotka kannattaa huomioida ohjelmistoyrityksen valinnassa, jotta tarpeisiin sopivan yrityksen tunnistaminen olisi helpompaa.

Tietoturvallinen ohjelmistokehitys - parhaat käytännöt

Tietoturva ja tietoturvallisuuden varmistaminen on ehdottoman tärkeä osa-alue ohjelmistokehityksessä ja sen tärkeys tulee vain korostumaan tulevaisuudessa. Kun kehitämme ohjelmistoja, on ensisijaisen tärkeää varmistaa, että ne ovat turvallisia ja suojattuja potentiaalisia hyökkäyksiä vastaan.

Tekoäly ja ohjelmistokehitys - 3 suurta hyötyä, jota tekoäly tarjoaa

Tekoäly mullistaa toimialoja kaikkialla maailmassa, eikä ohjelmistokehitys ole poikkeus. Kun tekoäly kehittyy edelleen nopeaa vauhtia, sen integrointi ohjelmistokehitykseen tuo mukanaan runsaasti mahdollisuuksia ja etuja. Tässä artikkelissa syvennytään tekoälyn laaja-alaisiin vaikutuksiin ja hyötyihin ohjelmistokehityksessä.

Ohjelmistotestaus - laadunvarmistuksen rooli ohjelmistokehityksessä

Ohjelmistotestaus on keskeinen osa ohjelmistokehityksen prosessia, missä varmistetaan tuotetun ohjelmiston laatu ja toimivuus. Tässä artikkelissa tutustumme ohjelmistotestauksen merkitykseen ja rooliin ohjelmistokehityksessä. Käymme läpi ohjelmistotestauksen perusteita, sen hyötyjä, eri testausmenetelmiä, testaamisen prosessia, käytettäviä työkaluja sekä alan keskeistä sanastoa.

Ohjelmistokehitys Haltulla - Haltu esittäytyy tekoälyavusteista

Tämä artikkeli on luotu käyttämällä OpenAI:n kehittämää tekoälyä, joka tunnetaan nimellä GPT-3. Tekoäly on käynyt läpi Haltu Oy:n ohjelmistokehitystä käsittelevän verkkosivun, luonut siitä strukturoidun artikkelin, valinnut kuvat, tiivistänyt artikkelin sisällön ja luonut siitä jopa videon. Kaikki tämä on tehty automaattisesti ja ilman ihmisen suoraa osallistumista sisällön luomiseen.

Ohjelmistokehittäjä - hallitse nämä taidot menestyäksesi

Ohjelmistokehittäjällä on keskeinen rooli digitaalisen maailman kehityksessä ollessaan vastuussa ohjelmistojen suunnittelusta ja niiden kehityksestä. Heidän työ vaatii vahvan teknisen osaamisen lisäksi myös erilaisia pehmeitä taitoja, jotka ovat myös erityisen arvokkaita erilaisissa organisaatioissa ja projekteissa sekä kehittäjälle itselleen. Mitä teknisiä tai pehmeitä taitoja ohjelmistokehittäjän olisi syytä sitten omata?

Ohjelmistokehityksen hinta - mistä se muodostuu?

Ohjelmistokehityksen hinta on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa yritysten päätöksiin ja budjetointiin, kun he haluavat kehittää uutta tai jo olemassa olevaa ohjelmistoa. Tässä artikkelissa tutustumme ohjelmistokehityksen hintaan, siihen liittyviin tekijöihin ja ohjelmistokehityksen hinnoittelumalleihin.