Innovatiivisia oppimisympäristöjä luomassa

Sirva Reiman.png

“Haltun väki on helposti lähestyttävää ja mukavaa porukkaa.

Ovat jaksaneet selittää missä mennään ja heihin on helppo ottaa yhteyttä, jos joku asia kehitystyössä mietityttää.

Vastaukset ovat tulleet kätevästi Slackin kautta ja nopeasti, hyvä Atte ja Jesse!”

Sirva Reiman, Projektikoordinaattori Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupungissa luodaan varhaiskasvatuksen tulevaisuutta. Vauhtia kehittämiseen haetaan 2019 vuonna alkaneen INNOLLA-hankkeen myötä. Osittain Opetushallituksen rahoittamassa hankkeessa tavoitteena on tehostaa avointen ja monimuotoisten oppimisympäristöjen käyttöä.

Projektissa kehitetään INNOLLA -niminen sovellusratkaisu, joka tarjoaa varhaiskasvattajille uudenlaisen työkalun toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen. Sovelluksella voi luoda perinteiset ryhmärajat ylittäviä toimintaryhmiä ja varata ryhmän toimintaan parhaiten sopivan tilan käyttöönsä.

“Yhteistyö on ollut mukavaa ja kaikki ovat ottaneet hyvin vastaan kehitysideoita”, kertoo Sirva.

Ratkaisun avulla lapsi voi arvioida omia toimintahetkiään selkeitä hymynaamoja käyttäen. Ratkaisu kerää tietoa, jota voidaan myöhemmässä vaiheessa käyttää taustatietona varhaiskasvatussuunnitelmaa laatiessa.

Hankkeeseen osallistuvat Lappeenrannan alueelta Hovinpellon, Lauritsalan ja Pontuksen varhaiskasvatusyksiköt.

“Alkuvaiheessa varhaiskasvattajan näkökulmasta oli vaikea ymmärtää millainen sovelluksesta edes tulisi ja taustatietojen keruu vei paljon aikaa”, kertoo hankkeen yhteyshenkilö Sirva Reiman.

Haltu tukee Lappeenrannan INNOLLA-hanketta tarjoamalla ohjelmistokehitykseen kaiken tarvittavan osaamisen aina käyttäjäkokemuksen suunnittelusta, testaukseen ja ylläpitoon. Kaupungilla henkilöt hankkeen koordinoinnissa saattavat vaihdella, joten on tärkeää, että yhdellä toimittajalla on tarvittava osaaminen ja ymmärrys yhteisistä tavoitteista ja suunnitelmista. Näin palvelun kehitys jatkuu taukoamatta silloinkin kun hankkeessa ihmiset vaihtuvat.

Hanke on saanut jatkoa, jonka seurauksena palvelun kehitystyö jatkuu ainakin kesään 2022 saakka.

Tutustu palvelun prototyyppiin tai lue lisää hankkeesta.