Ulriikka Gibson

Käyttöliittymäsuunnittelija

Ulriikan virallinen titteli on käyttöliittymäsuunnittelija, eli pyrkimyksenä hänellä on työssään tehdä käyttäjälähtöisesti suunniteltuja sovelluksia ja palveluja, jotka myös näyttävät hyvältä. Iso osa työstä on myös visuaalista suunnittelua. Missiokseen Ulriikka kertoo yrittävänsä pelastaa maailman huonoilta käyttäjäkokemuksilta ja luoda käyttöliittymiä, joita käyttäjä ei edes huomaa käyttävänsä, koska homma pelaa niin hyvin.

Tämä pikseleiden ja vektoreiden guru kertoo olevansa hyvä järjestämään juhlia ja harrastavansa taitoluistelun tuomarointia ja käsityön taiteen opintoja. Nainen haaveilee omasta englantilaisesta teehuoneesta, jossa saisi nauttia herkkuja hopeiselta kerrosvadilta. Ulriikka on Haltussa harvinainen otus: hän kertoo, ettei juurikaan koodaa. Responsiivinen HTML ja CSS toki taipuvat Ulriikaltakin, mutta Haltussa, propellihattujen joukossa, se on melkein ei-koodaamista. Jos verkossa pitäisi kuluttaa kaksi tuntia, Ulriikka todennäköisesti päätyisi lukemaan Iltasanomat neljä kertaa ja tarkistamaan pankkitilinsä saldon kolmesti; verkkoriippuvainen ei neito siis muutenkaan ole.

Kollegat iloitsevat Ulriikan tuomasta naisnäkökulmasta asioihin ja jotkut epäilevät hänen olevan mahdollisesti porukan ainoa ns. täyspäinen jäsen. Niille, joiden mielestä Ulriikalla on haastava nimi, tiedoksi, että neito tunnetaan myös Ukkina.