Helsinki App

Haltu on Helsingin kaupungin ketterän kehityksen kumppani usean muun ketterän toimijan kanssa. Kilpailutus järjestettiin kesällä 2016.

http://dev.hel.fi

KÄYTETYT TEKNOLOGIAT

React Native, Android, iOS, UX, Javascript, REST, JSON, Django, Python, API

PROJEKTIN ALOITUS

Syksy 2016

TARVE

Helsingin kaupunki halusi ottaa askeleen eteenpäin kaupungin ja kaupunkilaisten vuoropuhelussa sekä digitaalisessa muodossa kaupunkilaisille tarjottavissa palveluissa ja lähti kehittämään yhteistyössä Haltun kanssa Helsinki-mobiilisovellusta, Helsinki Appia. Sovelluksen kunnianhimoisena tulevaisuuden tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle Helsingissä aikaa viettävälle ihmiselle ”täydellinen päivä Helsingissä”.

RATKAISU

Helsinki App on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva mobiilisovellus, joka tarjoaa kaupunkilaisill mahdollisuuden antaa palautetta Helsingin alueella tapahtuvista asioista, tilanteista ja olosuhteista. Kaikki sovelluksen käyttäjät näkevät kaikki palautteet ja voivat näin osallistua elinympäristönsä kehittämiseen. Kaupunki pystyy vastaamaan kysymyksiin ja kommentoimaan kaupungin päätöksiä.

Sovellusta kehittämässä on ollut myös muita tahoja ja kaupungin omia osaajia, mutta nykyisen sovelluksen tekninen toteutus on Haltun käsialaa. 

TULOS

Ensimmäisessä vaiheessa sovellus toimii lähinnä karttaperusteisena palautekanavana, mutta sovellusta kehitetään koko ajan ja siihen tullaan tuomaan lisäominaisuuksia, jotka tulevat palvelemaan kaupunkilaisia yhä laajemmin. Palveluun on tarkoitus tuoda muun muassa tapahtumia, kaupungin päätöksiä, sijaintiperusteista palvelutarjontaa, ja monta muuta asiaa, jotka tekevät Helsinki-päivästä rikkaan kokemuksen sovelluksen käyttäjälle.

Sovellus on ladattavissa sekä iOS- että Android-laitteille sovelluskaupoista. 

Tsekkaa lisätiedot ja lataa sovellus täältä: https://digi.hel.fi/projektit/helsinki-sovellus/