Hämeenlinnan Venepaikat

Hämeenlinnan kaupungin venepaikkojen sähköinen varaus- ja maksujärjestelmä kuntalaisille sekä paikkojen hallinnointityökalut kunnan työntekijöille. 

KÄYTETYT TEKNOLOGIAT

Django, Python, REST, Suomi.fi, Maksaminen, API

PROJEKTIIN KÄYTETTY AIKA

4-5 kk

TARVE

Venepaikkavarausten hallinta ja laskuttaminen on ollut erittäin vaikeaa ja kuntalaisen kannalta vaatinut aina tiettyyn aikaan avainten lunastamisen asiakaspalvelupisteeltä. Tähän haluttiin nykyaikainen ratkaisu, jolla muistutukset, varaamiset, uusimiset ja maksamiset saataisiin helposti hallittua. 

RATKAISU

Toteutimme avoimen lähdekoodin respatoteutuksen päälle räätälöintiprojektin, jossa mahdollistettiin venepaikkojen hallinta ja määrittäminen. 

Palvelulle luotiin oma karttapohjainen käyttöliittymä ja maksupalveluintegraatiot sekä mekanismit varausten uusimiseen ja siitä muistuttamiseen. 

Kunnan asiointipisteellä varaaminen ja maksaminen onnistuu edelleen työkalun käyttöliittymien kautta, mutta nyt kaikki tieto löyty yhdestä paikasta reaaliaikaisesti. 

Ideana oli myös se, että keskitytään loppukäyttäjän tarpeeseen vastoin kuin moni muu kilpaileva tuote, jossa keskiössä on tiedonhallinta eikä niinkään käytettävyys. 

TULOS

Valmis palvelu julkaistiin osoitteessa https://varaukset.hameenlinna.fi/ 

Palvelu on herättänyt kiitollisuuden tunnetta niin kaupungin henkilöstössä kuin käyttäjissäkin. Enemmän asiasta voit lukea blogikirjoituksestamme: 

https://blog.haltu.fi/hameenlinnan-venepaikkaverkkokauppa/