Menestystä Mindtrek Challenge -kilpailussa

22.09.2017

Osallistuimme Ratinan alueen kehittämistä koskevaan innovaatiokilpailuun osana MINDTREK-konferenssia konseptilla Ratina - What & How

MINDTREK on kansainvälinen teknologiakonferenssi, jonka ohjelmassa panostetaan edistyksellisiin tulevaisuuden tekniikoihin ja räätälöityihin liiketoimintakonsepteihin. Osana Mindtrek 2017 -konferenssia järjestettiin myös Mindtrek Challenge -kilpailu, johon me Haltulta osallistuimme yritysten sarjassa. Haasteessa oli tarkoitus saada aikaan konsepti sovellukselle, joka tukee Ratinan alueen toimintaa Tampereella sekä lisää alueen liiketoimintaa.

Aloitimme suunnittelun pitämällä workshopin erilaisista käyttäjäprofiileista, jotka määrittivät vaatimukset sovellukselle. Ajatuksenamme oli luoda sovellus jonka asentamisesta olisi käyttäjälle hyötyä verrattuna hyvään web-sivustoon sekä tukea Ratinan alueen liiketoimintaa. Mietimme mitä käyttäjät voisivat haluta Ratinan alueella tehdä ja mikä helpottaisi näiden asioiden tekemistä. Näistä seurasi sovelluksen jakautuminen konseptuaalisesti kahteen osaan: mitä (what) ovat niitä asioita, joita Ratinassa voi tehdä ja kuinka (how) ovat niitä asioita, jotka mahdollistavat kyseisten  asioiden tekemisen.

Workshoppauksen tuloksista UX-suunnittelijamme loi rautalangat, joissa otettiin huomioon sovelluksen käyttämisen helppous aina palveluiden löytämisestä niiden käyttöön. UI-graafikko suunnitteli rautalankojen perusteella palvelun käyttämistä tukevan raikkaan ilmeen sovellukselle.

Tuloksena oli konsepti sovelluksesta, jossa melko perinteisten aukioloaikojen ja karttojen lisäksi löytyy ominaisuuksia muun muassa tapahtumassa porukasta eksyneen ystävän paikallistamiseen ja ohikulkijoiden houkutteleminen ostoskeskukseen personoidulla tarjouksella. Yritimme kääntää negatiiviset asiat positiiviseksi esimerkiksi tarjoamalla alennuksia ostoksista, jos käyttäjän valitsemalla reitillä on ruuhkaa ja hän joutuu käyttämään kiertotietä.


Selvisimme sarjassamme parhaiden konseptien joukkoon ja pääsimme esittelemään ideaamme Challenge pitching -tapahtumassa Mindtrek 2017 aikana. Tärkeimmät arvioitavat kriteerit ovat ratkaisun innovatiivisuus ja idean toteutettavuus. Saimme idean toteutettavuudesta lähes täydet pisteet ja innovaatisuudestakin kouluarvosanan hyvä. Lopulta sijoituimme kakkoseksi ja saimme kunniamaininnan. Ideaa ennen varsinaista pitchausta esitellessä kuultiin muun muassa kommentti: “Mahtavia ideoita appikseen! Tossahan on jo melkeen sellasia joiden takia sen vois asentaa”  Tavoite saavutettu, toivottavasti tätä konseptia päästään nyt myös toteuttamaan!