Ilkka ”Derega” Hakkari

Guru

Ilkka on Haltun toinen perustaja, yrityksen peruspilari ja virallisesti CTO. Kollegoiden kanssa keskustellessa jokaiselta lipsahtaa nimitys ”guru”. Ilkka huolehtii siitä, että asiakas saa parhaan mahdollisen ratkaisun juuri loppukäyttäjiään ajatellen; tavoitteena on tehdä kaikkien arjesta helpompaa tarkoituksiin sopivilla järjestelmäarkkitehtuureilla ja teknisillä ratkaisuilla.

Tämä nopeasti tekniikkaa omaksuva rento monitaituri on vahvasti käyttäjän asialla ja nauttii siitä, että voi työssään olla rakentamassa sellaista maailmaa, missä itse haluaa elää. Tiimissä Ilkan tavoitteena on rakentaa oikeudenmukainen, mukava ja vaativa työympäristö, jossa jokaisen parhaat puolet saadaan esiin ja kaikki kehittyvät ihmisinä.

Kollegoita haastateltaessa kaikki kertovat Ilkan elävän ja hengittävän Haltua. Muut miehelle rakkaat harrastukset kuten ”huvikseen koodailu”, legojen rakentelu ja vaikkapa elektroniikka ja IoT ovatkin pikkuisen kärsineet Haltun myötä. Monimutkaisia ja abstrakteja asioita työkseen käsittelevällä Ilkalla on kuitenkin pysynyt myös työn ohessa käytännön tekeminen hallussa: kassista löytyy aina kasa nippusiteitä – Ilkan mukaan ei ole montaakaan asiaa maailmassa, mitä niillä ei voisi korjata.