VR/AR testailua Leonidas Oy:ssa

Bongasin LinkedInistä päivityksen, jossa tarjottiin mahdollisuutta tulla tutustumaan Leonidas Oy tiloihin VR (virtual reality) ja AR (augmented reality) laitteita ja ohjelmistoja. Nappasin tähän tarjoukseen heti kiinni, sillä kehittäjiemme puheissa kiinnostus juuri VR/AR juttuja kohtaan nousee välillä esille. Ja olin positiivisesti yllättynyt, että suurin osa työntekijöistämme olikin innolla mukana.

Viime viikon perjantaina sitten lähdimme tälle pienelle “luokkaretkelle”.  Saimmekin hyvän vastaanoton Leonidaksella ja kattavan esittelyn siitä missä mennään VR/AR puolella laitteiden ja ohjelmistojen suhteen ja mitä on tulevaisuudessa edessä. Parasta tietoa saakin juuri sieltä, missä teknologia on päivittäisessä käytössä ja kehityksen kohteena. On todella hienoa, että Leonidas tarjoaa tällaisia mahdollisuuksia ja suosittelen muitakin käymään, jos mahdollisuuksia on. Esittely avasi kyllä itsellekin (vaikka en mitään ohjelmiston kehittämisestä tiedäkään) hyvin sen missä VR/AR kentällä mennään ja tietysti se, että laitteita saa oikeasti kokeilla avartaa ja lisää kokemusta reilusti. Me kokeilimme ainakin HTC Viveä, Microsoft Hololensia, Gear VR laitteita ja PS4 VR laitteita.

 

Vaikka itseänikin uudet teknologiat kiinnostavat, tarjosi tutustumiskäynti paljon muutakin. Ensinnäkin mahdollisuus lähteä lähes koko henkilöstön voimin työajalla pois omien työtehtävien ääreltä, osoitti että oikeasti Haltulla arvostetaan itsensä kehittämistä, ammattitaidon ylläpitoa ja verkostoitumista muiden alan osaajien kanssa.

Toiseksi työyhteisön hengen kannalta on kivaa, välillä tehdä yhdessä muutakin kuin vain töitä. Yhteiset kokemukset yhdistää. Ja se, että virkistävä yhteisöllinen toiminta voi sisältää myös oppimista.

Kolmanneksi olihan se nyt vaan kivaa, kun porukka oli innolla mukana ja keskusteli kokemuksista ja totesi, että tällaiset retket on tervetulleita toistekin. Siitä sai itsekin onnistumisen kokemuksen. Parasta kiitosta mitä voi saada henkilöstöasioita hoitaessa. Ja ehdottomasti järjestän näitä lisää, kun sopivia kohteita löytyy.

 

Niin ja parhaaksi VR laitteeksi valitsimme HTC Viven sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Ehkä sellainen hommataan meidän toimistolle yleiseen käyttöön. Viven piirto-ohjelma oli ilmeisen hauska.

 

 vr kuva

-Heli

 

P.s. Luokkaretki innosti myös yhden työntekijämme twiittaamaan neljän vuoden tauon jälkeen. Ja se twiitti poiki samantien uuden henkilöstölahjan. Ja kyseisen twiittaajan sanoin “Haltulla idean "elinkaari" on tosiaan lyhyt ja kynnys kehityskelpoisen idean toteuttamiseen matala!” Tähän pyritään.