Twinkle 2015 -sovellus

  —  11.11.2015

Lähdimme yhdessä Twinkle-tiimin kanssa pohtimaan ratkaisua siihen, miten tapahtuma saataisiin kaikkein helpoiten mobiiliin muutamassa viikossa. Lähtökohta oli siis se, että tapahtumajärjestelyt olivat jo erittäin pitkällä, ohjelmat valmiina, puhujat sovittuna ja itse tapahtumaankin enää 2 kuukautta aikaa. 

Tapahtuman tavoite kuulostaa lähinnä pähkähullulta - Järjestää alle vuodessa Tamperetalon täyttävä kansainvälinen tapahtuma, jossa on merkittäviä nimiä puhumassa ja ohjelmaa useissa saleissä aamusta iltaan. Ajatuksena siis sopii meille oikein hyvin.

Lähdimme heti miettimään olemassa olevia ratkaisuja, joiden pohjalta olisi ylipäätään mahdollista saada sovellus julkaistua muutamassa viikossa. 

Meillä oli muutaman vuoden takaista positiivista kokemusta Attendify.com -palvelusta, joka jo pelkkien mainospuheiden perusteella on täydellinen tämän tyyppisen kokonaisuuden toteuttamiseen. Esittelimme asian Twinklen viesintätiimille ja sitten oltiinkin jo vauhdissa. Saimme nopeasti graafiset materiaalit ja muut ohjeistukset sekä sisällöt haltuumme. Siitä se sovelluksen tuottaminen alkoi.

Attendify:n eduiksi voidaan laskea se, että valinnanvaraa on paljon ja alusta on selkeästi suunniteltu tukemaan useimpia tapahtumia ja se tarjoaa omalla tavallaan tiukat rajoitteet, joiden sisällä tulee pysyä. Tämä helpottaa myös toteuttamista, koska teknisiä asioita ei voi muuttaa. Omaa tapahtuman pääsee syöttämään ilmaiseksi ja sitä voi kokeilla attendifyn oman sovelluksen avulla. Eli voit kokeilla palvelun sopivuutta omaan tarkoitukseesi ja sitten kun toteat, että tämä on hyvä, niin voit maksaa ja siitä sovellus lähtee julkaistavaksi Google Play- ja Apple Appstore-kauppoihin. Tämän lisäksi tulee saataville myös web-pohjainen mobiilisivusto, jonka voi helposti linkittää omaan osoitteeseen, kuten teimme esim. http://m.twinkletampere.fi -tapauksessa. Tämä versio palvelee niitä, jotka eivät halua asentaa sovellusta tai käyttävät Windows Phone -laitteita. 

Sovellus tuli julkaisunapin painalluksen jälkeen alle viikossa ladattavaksi myös AppStoressa, joka omiin aiempiin kokemuksiin verrattuna on erittäin hyvä suoritus. 

Lisäksi palvelun kautta sisältöä voi päivittää koko ajan ja mahdollisista muutoksista voi ilmoittaa käyttäjille Push-viestien avulla. Kaiken kaikkiaan siis hyvä paketti.

Lisäksi kuka tahansa voi tehdä tämän koko homman myös itse, mutta suosittelisin kuitenkin käyttämään joko mainostoimistoa tai it-kumppania homman käynnistämiseksi, niin ei tarvitse hakata päätä seinään.

Jos haluat tietää asiasta lisää niin soita tai meilaa Mikko Sävilahdelle, 050-3506464, mikko@haltu.fi

Lataa sovellus: